Croque Monsieur με Γραβιέρα
Croque Monsieur με Γραβιέρα χωρίς γλουτένη
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
- Κατσαρόλα
- Φρυγανιέρα
- Πυρίμαχο ταψί
ΥΛΙΚΑ
- 4 Φέτες Ψωμί χωρίς γλουτένη
- 1 κ.σ. μουστάρδα dijon ή ανακατέψτε ½ κ.σ. απλή μουστάρδα με ½ κ.σ. ελαιόλαδο και ½ κ.γλ. ρίγανη
- 4 Φέτες Καπνιστή γαλοπούλα ή όποιο άλλο αλλαντικό θέλετε
- 2 Φέτες Γραβιέρα Αμφιλοχίας Γεωργίου
- 1 Φλ. Τριμμένη γραβιέρα Αμφιλοχίας Γεωργίου
- 2 κ,σ, Βούτυρο Αγελάδος
Για την μπεσαμέλ:
- 1 ½ Φλυτζάνι Γάλα 320 ml
- 2 κ.σ. αλεύρι ( αν θέλετε και χωρίς γλουτένη )
- 1 κ. γλ. μπέϊκιν
- 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
- ½ κ.γλ. αλάτι
- ½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο και πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμένουμε τον φούρνο στους 220ο C
- Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε όλα τα υλικά για την μπεσαμέλ, ταυτόχρονα και κρύα, έτσι όπως τα παίρνουμε από το ψυγείο μας.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα, έως να πήξει και να γίνει κρέμα.
- Την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.
- Φρυγανίζουμε λίγο το ψωμάκι μας σε φρυγανιέρα. Εναλλακτικά σένα τηγανάκι βάζουμε λίγο βούτυρο και το ψήνουμε και από τις δύο πλευρές.
- Αλείφουμε με λίγο βούτυρο τη βάση του πυρίμαχου ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε. Αν έχετε φρυγανίσει το ψωμάκι στο τηγάνι με βούτυρο, τότε δε χρειάζεται να βάλετε βούτυρο στο ταψάκι.
Χτίζουμε το Croque Monsieur:
- - Τοποθετούμε στο ταψάκι τις 2 φέτες ψωμιού– από πάνω τοποθετούμε από 2 φέτες αλλαντικό,– μία φέτα τυρί σε κάθε ψωμάκι– σκεπάζουμε από πάνω (όπως έλεγε η γιαγιά μου) με τη μισή κρέμα μπεσαμέλ– πασπαλίζουμε τη μισή τριμμένη γραβιέρα– τοποθετούμε από πάνω τις άλλες δύο φέτες ψωμί– απλώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ– πασπαλίζουμε την υπόλοιπη γραβιέρα– και τελειώνουμε βάζοντας το βουτυράκι μας πάνω πάνω.
- Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά στο προθερμασμένο φούρνο μας, μέχρι να λιώσουν το τυρί και να κάνει μια καταπληκτική κρούστα.
- Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!
Comments (1)
Πεντανόστιμο και γρήγορο