Τυροκριτσίνια με Πεκορίνο ή Κεφαλογραβιέρα
Τυροκριτσίνια με Πεκορίνο ή Κεφαλογραβιέρα
ΥΛΙΚΑ
- 2 Κούπες ανάμεικτο τριμμένο τυρί Πεκορίνο - Κεφαλογραβιέρα Γεωργίου
- 1/3 Κούπας Ηλιέλαιο
- 2,5 - 3 κούπες Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γλ. Baking Powder
- 2 Κούπα Χλιαρό νερό
- 1 Κρόκος αυγού
- 1/2 κ.γλ. Αλάτι
- Πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη μια κούπα τυριών.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking powder. Ρίχνουμε τις 2.5 κούπες αρχικά και το υπόλοιπο το κρατάμε στην άκρη, για να το χρησιμοποιήσουμε σε περίπτωση που πρέπει να διορθώσουμε την υφή της ζύμης.
- Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστούν τρίμματα ζύμης.
- Ρίχνουμε λίγο - λίγο το νερό στο αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε το αλεύρι που έχουμε κρατήσει, ώσπου να αποκτήσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
- Σχηματίζουμε μια μπάλα ζύμης, την σκεπάζουμε σε μια καθαρή πετσέτα, και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30'
- Στη συνέχεια πλάθουμε λεπτά μπαστουνάκια, και τα τοποθετούμε σε 2 ταψιά στρωμμένα με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού, που τον έχουμε αραιώσει με λίγο νερό, και τα πασπαλίζουμε με τη 2η κούπα με το μείγμα τυριών. Πιέζουμε με τα δάχτυλα μας το τυρί, για να κολλήσει καλύτερα πάνω στη ζύμη.
- Ψήνουμε σε προθερασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά ( μέχρι να ροδίσουν καλά ) στους 180 °C στον αέρα.
Comments (1)
Οι 2 κούπες νερο πήραν 5 κούπες αλεύρι!!!