Κοτόπουλο με κρούστα τυριού
Πεντανόστιμο κοτόπουλο με τραγανή κρούστα τυριού που το κάνει να ξεχωρίζει.
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10 Λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 15 Λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 25 Λεπτά
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΙΑΤΟΥ Κυρίως πιάτο
ΚΟΥΖΙΝΑ Ελληνική
- 1 Στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λεπτά φιλέτα
- 2 Ασπράδια αυγού
- 200 γρ. Τυρί τριμμένο πεκορίνο ή κεφαλογραβιέρα Γεωργίου
- Πιπέρι
- Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών και σε ένα άλλο ανακατεύουμε το τυρί με το πιπέρι.
Βουτάμε το κάφε φιλέτο πρώτα στο ασπράδι, και μετά το περνάμε απο το μείγμα τυριού - πιπεριού.
Το πιέζουμε λίγο, έτσι ώστε να κολλήσει καλά το τυρί και να καλυφθεί όσο περισσότερο γίνεται το κοτόπουλο.
Αφήνουμε το λάδι να κάψει στο τηγάνι, και τοποθετούμε μέσα τα φιλετάκια.
Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να χρυσίσει καλά το τυρί, και να ψηθεί το κοτόπουλο στο εσωτερικό του.
Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες, ή με ρύζι, και γαρνίρουμε με φέτες ντομάτας.
Keyword Γεωργίου, Κεφαλογραβιέρα, Κοτόπουλο, Κρούστα τυριού, Πεκορίνο, συνταγή
Αφήστε μια απάντηση