Κοτόπουλο με κρούστα τυριού
Κοτόπουλο με κρούστα τυριού
ΥΛΙΚΑ
- 1 Στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λεπτά φιλέτα
- 2 Ασπράδια αυγού
- 200 γρ. Τυρί τριμμένο πεκορίνο ή κεφαλογραβιέρα Γεωργίου
- Πιπέρι
- Σπορέλαιο για τηγάνισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών και σε ένα άλλο ανακατεύουμε το τυρί με το πιπέρι.
- Βουτάμε το κάφε φιλέτο πρώτα στο ασπράδι, και μετά το περνάμε απο το μείγμα τυριού - πιπεριού.
- Το πιέζουμε λίγο, έτσι ώστε να κολλήσει καλά το τυρί και να καλυφθεί όσο περισσότερο γίνεται το κοτόπουλο.
- Αφήνουμε το λάδι να κάψει στο τηγάνι, και τοποθετούμε μέσα τα φιλετάκια.
- Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να χρυσίσει καλά το τυρί, και να ψηθεί το κοτόπουλο στο εσωτερικό του.
- Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες, ή με ρύζι, και γαρνίρουμε με φέτες ντομάτας.
Αφήστε μια απάντηση