Πατάτα φούρνου με τυρί
ΥΛΙΚΑ
- 4 Μέτριες Πατάτες
- 120 γρ. (4 φέτες) μπέικον ή γαλοπούλα καπνιστή σε κυβάκια ή ψιλοκομμένη
- 120 γρ. (4 φέτες) γραβιέρα σε κυβάκια ή ψιλοκομμένη Χρησιμοποιήστε Γραβιέρα Αμφιλοχίας Γεωργίου για μοναδική γεύση.
- 50 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένη με το χέρι
- 1 ντομάτα μικρή σε κυβάκια
- 2 κ. γλ. βούτυρο λιωμένο
- Αλάτι για το εσωτερικό της πατάτας
- Πιπέρι
- Ρίγανη αποξηραμένη ή φρέσκια
- Πάπρικα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προετοιμάζουμε όλα μας τα υλικά
- Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και αδειάζουμε το εσωτερικό τους ώστε να γίνουν σαν βαρκούλες.
- Με ένα πινέλο αλοιφουμε το εσωτερικό τους με βούτυρο και τις αλατίζουμε αν χρειάζεται.
- Πολτοποιούμε με το πιρούνι το υλικό που βγάλαμε από τις πατάτες και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
- Γεμίζουμε τις βαρκούλες πατάτας με αυτό το υλικό.
- Αν θέλουμε μπορούμε και να τις σκεπάσουμε με μια φέτα κίτρινο τυρί που λιώνει.
- Τις τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να τις καταναλώσουμε.
- Πριν τις σερβίρουμε τις βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό ή σε φούρνο κανονικό στους 150° C για 10-15 λεπτά, ώστε να ζεσταθούν και να λιώσουν τα τυριά.
Αφήστε μια απάντηση