Go Back

Φουρνοπατάτα με τυρί

Μια υπέροχη και πεντανόστιμη συνταγή, εύκολη να την εκτελέσετε και ιδανική για να τη συνοδεύσετε ως μεζέ με κρασάκι ή τσίπουρο.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΙΑΤΟΥ Ορεκτικά
ΚΟΥΖΙΝΑ Ελληνική
ΜΕΡΙΔΕΣ 8 Μερίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 4 Μέτριες Πατάτες
  • 120 γρ. (4 φέτες) μπέικον ή γαλοπούλα καπνιστή σε κυβάκια ή ψιλοκομμένη
  • 120 γρ. (4 φέτες) γραβιέρα  σε κυβάκια ή ψιλοκομμένη Χρησιμοποιήστε Γραβιέρα Αμφιλοχίας Γεωργίου για μοναδική γεύση.
  • 50 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένη με το χέρι
  • 1 ντομάτα μικρή σε κυβάκια
  • 2 κ. γλ. βούτυρο λιωμένο
  • Αλάτι για το εσωτερικό της πατάτας
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη αποξηραμένη ή φρέσκια
  • Πάπρικα

ΟΔΗΓΙΕΣ
 

  • Προετοιμάζουμε όλα μας τα υλικά
    patata-fournou-gemisti-me-tyri
  • Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό ή τις κάνουμε βραστές φούρνου.
  • Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και αδειάζουμε το εσωτερικό τους ώστε να γίνουν σαν βαρκούλες.
  • Με ένα πινέλο αλοιφουμε το εσωτερικό τους με βούτυρο και τις αλατίζουμε αν χρειάζεται.
  • Πολτοποιούμε με το πιρούνι το υλικό που βγάλαμε από τις πατάτες και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Γεμίζουμε τις βαρκούλες πατάτας με αυτό το υλικό.
  • Αν θέλουμε μπορούμε και να τις σκεπάσουμε με μια φέτα κίτρινο τυρί που λιώνει.
  • Τις τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να τις καταναλώσουμε.
  • Πριν τις σερβίρουμε τις βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό ή σε φούρνο κανονικό στους 150° C για 10-15 λεπτά, ώστε να ζεσταθούν και να λιώσουν τα τυριά.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Καλή σας όρεξη!
 
Πηγή Συνταγής: VIVO GLUTEN FREE https://vivoglutenfree.com
Keyword γραβιέρα, Πατάτα φούρνου, συνταγή, Συνταγή με γραβιέρα, τυριά, Τυριά Αμφιλοχίας, φέτα, Φουρνοπατάτα